
Våra frökex är spröda och goda, dom finns i tre varianter. Orginal Havsstalt / Nässla, Vitlök och Libbsticka och nu även med Västerbottensost.
Kexen har blivit mycket populära, inte minst bland alla som är känsliga för gluten och de som vill minska sitt kolhydratintag.
Spröda frökex innehåller näring och fibrer från frön. De är fria från socker och smaksatta med naturliga råvaror. Ett bra val för alla som vill äta gott och hälsosamt.
Nummer ett av råvaror i fjällen är nog renkött. Här i en röra med klassisk pepparrot.
Recept
50 g rökt renkött fint tärnat
1 liten röd lök, fint hackad
4 tsk riven färsk pepparrot
2 msk majonäs
4 msk crème fraiche
1 litet knippe persilja, hackad
lite mald svartpeppar, havsalt
Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.
Goda tillbehör till ett gott bröd. Kan bli en festlig förrätt.
Recept
100 g tärnad kallrökt lax
4 msk hackad purjolök
2 msk hackad dill
2 krm hackad färsk röd chili
1 dl lätt cremfraiche
smaksätt med lite citronskal och några droppar citronsaft.
Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.
Lägg en klick av surkålspesto på frökexet.Ett bra och gott sätt att varje dag ge magen en boost.
Recept
3 dl surkål
1 dl hackad persilja
1,5 dl mandelmjöl
2 dl riven, stark ost typ Västerbotten
1 riven vitlöksklyfta
1 dl kallpressad, mild olivolja
Havssalt
Blanda med stavmixer till jämn konsistens
Huså Bröds Dipknäcke är till formen, konsistensen och smaken av kummin perfekt att dippa i den här lite syrliga osten som har sitt ursprung i Huså Getgårds mejeri.
Recept
200 g fetaost
1 klyva färsk vitlök, pressad
½ dl rapsolja eller olivolja
ev några blad basilika
Använd en stavmixer och och en hög smal skål.
Smula fetaosten, tillsätt oljan och vitlök, ev några basilikablad